Børnehaven januar 2017

Godt nytår

Rigtig godt nytår til alle. Vi håber at i alle har haft en dejlig juleferie.

Vest

Vi er allerede begyndt med vores nye projekt. Nogle børn har måske allerede været hjemme og fortælle om Guldlok. Vi skal arbejde med eventyr indtil vinterferien. Vi er begyndt med Guldlok som vi har set på film, set dramatiseret til samling og klippet til morgenopgave. I næste uge vil vi arbejde omkring ”De tre bukke bruse”. Vi vil forsøge at komme igennem mange små eventyr, på forskellige måder. Vi har også en plan om, at børnene skal være med i et teaterstykker, det om ”Pandekagen der stikker af”, så vi er allerede i fuld gang, selvom vi kun lige er kommet tilbage fra juleferien.

Øst

Så er 2017 i gang og det betyder at julen er overstået og at vi skal arbejde med et nyt projekt indtil vinterferien. I dette nye projekt vil vi arbejde med drama. Vi starter op i uge 2 hvor vi arbejder med: Guldlok og de tre bjørne. Uge 3: De tre bukkebruse, uge 4: Jack og bønnestagen, uge 5: skygge teater. Vi vil dramatiserer hver historie, trække essensen ud af fortællingen, snakke begreber, fantasi, eventyr og meget mere. Som sædvanligt vil der igennem projektet blive hængt dokumentation op, ude i vores cafe.

Velkommen til Luna og Melda som starter på stuen den 16 januar. Begge piger kommer fra store lærker.

Fyrtårnet

Vi siger velkommen til Meline og hendes familie, som starter den 18. januar. Vi er så småt begyndt på vores venskabsprojekt:

Til morgenopgave vil vi lave forskellige dyr på forskellige måder. Her vil vi sætte børnene sammen på forskellige måder, hvor de skal hjælpe hinanden med at lave deres dyrevenner sammen. Så de er musevenner, abevenner og girafvenner allerede.

Til samling laver vi forskellige ting, om at være venner. Her vil fri for mobberi, materialet blandt andet blive brugt.

Fælles

Det er koldt og vådt på legepladsen, så husk at få tjekket rummet hver dag, så vi har skiftetøj, termotøj/varm trøje og regntøj som kan komme udenpå flyverdragten. 

Den 10 januar har Sydbyen fødselsdag. På denne dag vil vi alle samles om formiddagen i cafeen i hovedhuset for at synge fødselsdagssang. Alle stuer spiser hjemmebagte fødselsdags boller.