Satellitten Januar 2017

Satellitten ønsker jer alle et godt nytår

Godt nytår og velkommen tilbage efter juleferien – nu tager vi hul på anden halvdel af børnenes tid i Satellitten.

I denne måned skal vi arbejde med tal og bogstaver. Ud over at skrive navn på morgenopgaven, er vi også begyndt at skrive dato. Før jul holdte vi samling en halv time hver dag, nu udvider vi samlingen til en hel time. Dette vil foregå i de tre små grupper.

Vi vil lave morgenopgaver der omhandler tal og bogstaver, synge tal og bogstavsange. Vi vil gå på ture, hvor vi kigger efter tal og bogstaver samt tage på ture til biblioteket – der vil komme opslag på Tabulex angående de dage vi besøger biblioteket.

I vores atelier har vi lavet et hyggeligt læsehjørne, her vil vi have fokus på højtlæsning. Ud over dette læser vi hver dag, til frokost, højt fra ”Emil fra Lønneberg”. Vi har dialoger med børnene omkring forskellige ords betydning.

Den 10. januar fylder institutionen 34 år. Vi fejrer fødselsdagen med sang og fødselsdagsboller.

Vi har brug for hjælp til, at holde styr på børnenes ting i garderoben. Derfor vil vi appellere til, at I hver eftermiddag tjekker om der er sutsko, hue, vanter, skiftetøj osv., da det er begrænset hvad vi har af lånetøj.

Det er koldt og vådt udenfor på denne årstid og vi er ude hver dag i tidsrummet 12-14, det er derfor vigtigt at børnene kan holde varmen og kan skifte tøj, hvis de skulle blive våde.

Med venlig hilsen

Anni, Mette, Sabine

Lotte og Malene