Børnehaven oktober 2019

Nyheder

Øst

Vi siger velkommen til Josh og Kevin samt deres familier. De starter begge på Øst d. 1. oktober.

Vi er godt i gang med vores projekt om kunst. Vi prøver at finde plads i cafeen til flere kunstneriske ideer. Vi skal i denne måned blandt andet male på møbler og forme skulpturer af gips. Vi vil også gerne prøve at male med akvarelmaling, samt lave tredimensionelle billeder.

Onsdag d. 2/10 laver vi Lasagne på stuen, så børnene behøver kun en lille madpakke den dag.

Fredag d. 4/10 skal alle børn fra årgang 2015 i teateret. Børnene skal være i institutionen senest 8.15. Vi skal gå hele vejen, så husk overtøj efter vejret. Vi skal se et stykke der hedder "Så du lyden.

I uge 41 har vi sundhedsuge. Vi vil snakke om sunde og usunde ting for kroppen.

Onsdag d. 30/10 skal alle børn født i 2015 på tur. Vi skal til spil-dansk koncert i Musikhuset og høre Stine Michel og eventyrorkestret. Børnene skal være i institutionen senest 8.45.

Vest

Så er det blevet efterår, med alt hvad det indebære, vi nyder at der stadig er mange dage med solskin og tid til udendørs leg. I øjeblikket leger vi gemmeleg udenfor og det er en gemmeleg hvor alle er med og som børnene er meget glade for at lege.

På stuen arbejder vi stadig med natur og i den kommende periode vil vi fortsat arbejde med ugler og når på et tidspunkt til pindsvin, dog kan der også snige sig lidt andet ind, spontanitet er altid godt 🍂🍃🍁

Oktober måned byder også på sundhedsuge i uge 41. I denne uge vil vi lave morgengymnastik, fortælle historien om "Prinsessen der ikke ville vaske hænder" og vi vil holde - "vaske hænder kursus".

På stuen oplever vi stadig en børnegruppe der er glade for hinanden og trives i hinandens selskab. På personale siden, glæder vi os til at byde Helle velkommen på stuen. Hun vil være vikar, indtil der bliver ansat en pædagog i stillingen.

Fyrtårnet

Vi siger velkommen til Caroline og Millie. Caroline starter d. 1. oktober og Millie starter d. 28 oktober. Tag godt imod Caroline og Millie og deres familier.

Vi fortsætter vores projekt motorik indtil sidst i november. Vi øver os meget i at klippe og forsøger at udfordre børnene både fin og grov motorisk. Vi synger sange om kroppen. Vi synger; de skøre knogler, to skridt til højre og to skridt til venstre... og så synger vi om numsen, som kan slå en ordentlig prut.

I uge 41 har vi Sundhedsuge

Her skal vi lære, at vaske fingre. Vi laver vaske hænder kursus og læser historien om prinsessen, der ikke ville have vasket hænder.

Vi skal snakke om hvad der er sundt og usundt.

Vi vil bl.a. Have en bytte madpakke dag

Vi skal også smage på nogle forskellige ting vi selv laver i børnehaven.

Vi skal bruge vores kroppe til forskellige sang og bevægelseslege og så vil vi lave børneyoga.

I uge 42 ønsker vi alle dem der holder fri god efterårsferie og her holder vores projekt også ferie.🍁🍂🌬

Vi vil allerede nu gerne invitere til bedste forældre dag tirsdag d. 26 november Her vil vi klippe julepynt og nyde lidt at drikke og få et stykke kage. 🤶🏼🎅🏼🎄

Fælles

Tak til jer for den store opbakning til vores fælles arrangement. Dejligt at se så mange og opleve hvor meget børnene havde glædet sig inden og hvordan de havde en fest om aftenen 😊

Så er det blevet efterår, og det betyder, at der vil komme blæst, regn og koldere vejr. Husk derfor tøj efter vejret, termotøj, regntøj og gummistøvler og ekstra skifte tøj på rummet. 🌧💨

Uge 42 bliver lidt anderledes, det er efterårsferie og stuerne vil være slået sammen, ligesom vi plejer i ferierne 😊

Bag for en sag torsdag d. 10. oktober. Her har i mulighed for at købe det bagværk som jeres barn har bagt. Pengene går til et godt formål, nemlig børnetelefonen.

Link:

https://bornetelefonen.dk/ (nyt vindue)