Børnehaven oktober 2020

Børnehaven oktober 2020

Fyrtårnet:

Uge 41 er landsdækkende sundhedsuge, og på Fyrtårnet skal vi derfor have fokus på sund og usund kost. Vi vil lave hjemmelavede müslibarer, som er en sundere variant end de købte. Vi skal også lave grøntsagssuppe på bålet en af dagene.

Vi skal læse historien om Prinsessen, som ikke ville vaske hænder, og så skal alle børnene have et vaske-hænder kursus.

Uge 42 er efterårsferie. God ferie.

I uge 43 og 44 skal vi arbejde videre med vores eftersårstema. Vi skal blandt andet lave efterårstræer, blade, ugler og synge efterårssange. Dagene op til halloween laver vi lidt halloween pynt.

Vest:

Nu er efteråret kommet men vi vil fortsæt være meget ude på legepladsen. Til morgenopgave vil vi snakke meget om efterår, og lave en masse fine ting. Vi vil gå på ture, hvor børnene er delt op i larver og sommerfugle.

I uge 41 har vi Sundhedsuge. i starter dagen med en omgang morgengymnastik. Vi skal snakke om usunde og sunde ting, samt smage på lidt forskelligt.

Vi får to nye børn på stuen, Isidora og Teodor.

Øst:

Velkommen til Emil, Matteo og Mynthe som er startet på Øst.

På Øst har vi altid månedens sang, månedens historie eller månedens leg. Dette for at skabe genkendelighed

Månedens sange: Uh, hvor det blæser og Blæsten kan man ikke få at se. Månedens leg: Kom alle mine kyllinger.

I uge 41 har vi sundhedsuge. Her er der fokus på sunde alternativer til snacks, og vi skal derfor lave bananpandekager, muslibarer og grøntsagsstave med humus.

Til morgenopgave skal vi lave en masse forskellige æbler af perler og silkepapir, og så skal vi lave æbletryk. Vi skal på tur til æbleplantagen og vi skal lave bål. Børnene skal også udfordres på en motorikbane.

I uge 42 holder mange efterårsferie. Rigtig god ferie til jer 🍂

Onsdag d. 21/10 skal alle børn født i 2016 på tur ud i det blå. Mødetid 8.45. Onsdag d. 28/10 laver vi bål på legepladsen.

I uge 43 og 44 har vi fokus på sprog og sprogudvikling. Derfor skal vi arbejde med en masse spændende materiale fra institutionens talepædagog og tosprogskonsulent. Vi skal bruge ordkort, lave dialogisk læsning, samt bruge relevant materiale fra sprogpakken.dk. Vi skal også træne mundmotorikken gennem lege og historier.

Fælles:

Vil I være søde at huske, at skrive på Tabulex, hvad tid jeres barn bliver hentet. Når vi skal pakke alle børnenes ting, er det rart at vide nogenlunde hvornår de bliver hentet.

Derudover er det vigtigt, at alle børn har tøj med som passer til vejret. Lige nu har vi brug for jakke, termotøj, regntøj, gummistøvler, kondisko, en tynd hue og vanter, sutsko samt skiftetøj i tilfælde af at der skulle ske et uheld. Vi er godt klar over at det er svært at vide hvad der er i garderoben når I ikke kan komme ind. Spørg endelig hvis I er i tvivl.

På forhånd tak for hjælpen.