Børnehaven september 2020

September 2020

Fyrtårnet

Sommeren er slut og alle er vendt tilbage, fra en forhåbentlig dejlig ferie.

På fyrtårnet er der sket meget nyt, alle de store børn er startet i Satellitten. Haletudser er blevet til frøer og nye børn er kommet til.

Som i jo nok har opdaget har vi sagt farvel til Mette og Stine og velkommen til Helle og Janne.

Derfor er vi også lige nu en gruppe som skal finde os selv, vi arbejder med regler og rammer, vi ser på dagens gang og retter til hvor vi synes det giver mening. Samtidig er vi ved at give stuen en “make-over”.

Derfor er vores fokus også lige nu på, at lærer hinanden at kende, danne nye legerelationer, finde plads i gruppen og have fokus på at lærer det enkelte barn at kende.

Til samling synger vi en masse sange, vi giver plads til den enkelte til at fortælle, vi laver yoga og vi hører/ser eventyr.

Da vi pga. Covid-19 situationen er rigtig meget ude, er det vigtigt at jeres barns garderobe er opdateret med skiftetøj og gerne et ekstra sæt regntøj, hvis i har det.

Vi glæder os til samarbejdet med jer og til at lærer jeres børn endnu bedre at kende.

Vest

Så er vi alle tilbage efter en dejlig sommer, vi er landet godt på vest både børn og os voksne. Covid 19 fylder stadig en del, så vores projekt himmel har vi valgt at udskyde til vi igen kan bruge vores cafe. Men dette betyder ikke at vi ikke laver morgenopgaver, det gør vi og vi vil i septemper pynte op ude og inde med de ting vi får lavet. Her i septemper kører vi farver, både til morgenopgave men også til samling. Vi har valgt at dele børnene op til samling, så larverne er sammen med Lisbeth og Stine de snakker farver og synger om farver. Lea har sommerfuglene og her snakker vi farver, men vores fokus lige nu er at tælle og at genkende eget navn.

Vi er stadig meget ude, så husk regn tøj gummistøvler og en masse skiftetøj.

Til slut vil vi lige sige velkommen til Malthe S og Yasmin der lige er startet.

Øst

Velkommen tilbage efter sommerferien. Vi er nu alle kommet godt i gang med hverdagen igen. Desværre med “nye” tiltag i forbindelse med Corona. Det er hårdt for de fleste, men børnene klarer det så flot. De er super seje til at vaske hænder og holde sig i zonerne. De største børn er nu sendt i Satellitten, så der er blevet plads til nogle nye store børn på øst. Vi skal også sige velkommen til Jenid, Lilli og Lisa som er startet på Øst i løbet af sommeren, og til Iman, som starter 1/9.I den næste lange periode har vi fokus på vores projekt om himlen.Vi skal blandt andet lave stjerner, regnbuer og skyer. Vi skal også lære om vejret, om påklædning og om årstider, samt lave flere spændende forsøg.

Der ud over vil vi have fokus på at samle puslespil - det har mange børn på stuen brug for at øve sig i.

Månedens sang: Lille sky gik morgentur og Jeg har en flyvemaskine.

Månedens historie: Loppen og luftballonen.

 

Venlig hilsen

Personalet på Øst, Vest og Fyrtårnet