Satellitten september 2020

September i Satellitten

 Så er vi i gang!

Tak for jeres opbakning til vores lille fredagsarrangement, hvor børnene fik mulighed for, at vise jer Satellitten. Intet er rigtigt som det plejer, men lidt har også ret.

Vi er nu ved, at lære jeres dejlige børn at kende og børnene er ved at falde godt til i Satellitten.

I opstartsperioden har vi leget og vil fortsat lege forskellige lege udendørs og til samling, så børnene får nogle redskaber i "rygsækken" til hvordan en leg kan foregå – vi har observeret, at de allerede selv leger legene på legepladsen.

I september måned vil vi arbejde med projekt "Min fantastiske krop". Dette projekt er et brobygningsprojekt. Det vil sige at alle børnehaver i kommunen arbejder med dette emne inden skolestart. På den måde har alle et fælles grundlag ved opstart i skolen. Der vil i løbet af Satellit året være tre af disse projekter.

Til samling skal vi også beskæftige os med "Fri for mobberi". Vi har en kuffert med billeder vi taler ud fra. Billederne viser forskellige situationer børn kan være i. Vi taler om, hvad der sker på billederne, aflæser ansigtsudtryk og finder løsninger på udfordringer og problematikker. Vi skal behandle hinanden ordentligt, så er det rarest at være her. Vi skal også massere hinanden to og to, mens vi lytter til en historie eller sang.

Husk at ansøge om at følge os på instagram: sydbyenslagelse_sat.

Her kan I se billeder og læse, hvad vi laver i løbet af dagen.

Vi oplever at rigtig mange børn har mad med indpakning, som de ikke selv kan åbne (ostehaps, salami, figenstænger osv.). Det vil være en stor hjælp for os, hvis I vil åbne det hjemmefra. Det giver meget uro når vi spiser madpakker, når børnene må bede om hjælp til at åbne, eller rejse sig for at finde en saks.

Det er en rigtig god ide, at skrive navn på madpakke, drikkedunk, tøj og sko – det gør det meget nemmere for os. Husk at medbringe skiftetøj samt overtøj og fodtøj efter vejrforhold. Ligeledes vil vi bede jer om, at give børnene indesko med, som kan stå på deres rum.

Vi glæder os til et år med jeres børn.

Mvh

Mette, Anni, Jeanette, Lærke og Malene

Tlf. Sat. 23933926