Satellitten september 2021

Så er vi i gang!

Børnene er nu landet i Satellitten og vi er ved, at lære jeres dejlige børn at kende. Vi har arbejdet med et projekt, vi kalder for ”Ryste sammen”. Vi taler om hvordan man er en god kammerat og hvordan man kan hjælpe hinanden. Børnene har lært nye lege samt rim og remser. Vi har observeret, at børnene selv leger nogle af de lege vi har leget.  Vi har også læst historier, lavet samarbejdsøvelser samt små skuespil om, hvordan man kan handle i forskellige situationer og aflæse andres kropssprog og mimik. Dette projekt vil vi fortsætte med til midten af september måned. Herefter vil vi starte på projekt ”Min fantastiske krop”. Dette projekt er et brobygningsprojekt. Det vil sige, at alle børnehaver i kommunen arbejder med dette emne inden skolestart. På den måde har alle et fælles grundlag ved opstart i skolen. Der vil i løbet af Satellitåret være tre af disse projekter.

Til samling vil vi stadig beskæftige os med ”Fri for mobberi”. Vi har en kuffert med billeder vi taler ud fra.  Billederne viser forskellige situationer børn kan være i. Vi taler om, hvad der sker på billederne, aflæser ansigtsudtryk og finder løsninger på udfordringer og problematikker. Vi skal behandle hinanden ordentligt, så er det rarest at være her.  Vi skal også massere hinanden to og to, mens vi lytter til en historie eller sang.

Hver dag startes med en morgenopgave, hvor vi styrker børnenes finmotorik og øver os i de stillesiddende aktiviteter, som skolen blandt andet byder på om et år. En af de ting vi øver os i, er at skrive eget navn. Ved skolestart er det et stort plus, at have fornemmelse for bogstaver og tal. Ligeledes arbejder vi på (med jeres hjælp) at gøre børnene selvhjulpne i forhold til af/påklædning samt toiletbesøg, dette kan I med fordel øve derhjemme. Ud over dette styrkes børnenes ordforråd, hvis man hver dag læser godnathistorie for sit barn samt sætter ord på handlinger.

Tusind tak for jeres opbakningen til ”Forældrekaffe”, hvor børnene fik mulighed for, at vise jer Satellitten. Det var en hyggelig eftermiddag.

Husk at ansøge om at følge os på instagram: sydbyenslagelse_sat – her kan I se billeder af vores aktiviteter.

Vi oplever at rigtig mange børn har mad med indpakning, som de ikke selv kan åbne (ostehaps, salami, figenstænger osv.). Det vil være en stor hjælp for os, hvis I vil åbne det hjemmefra. Det giver meget uro når vi spiser madpakker, at børnene må bede om hjælp til at åbne, eller rejse sig for at finde en saks.

Det er en rigtig god ide, at skrive navn på madpakke, drikkedunk, tøj og sko – det gør det meget nemmere for os. Husk at medbringe skiftetøj samt overtøj og fodtøj efter vejrforhold. Ligeledes vil vi bede jer om, at give børnene indesko med, som kan stå på deres rum. Ligeså vil vi bede jer om, at lægge/hænge tøjet så børnene selv kan nå det. De kan ikke selv tage store tasker ned, som står øverst på rummet.

Vi glæder os til et år med jeres børn.

Mvh

Cecilie, Jeanette, Anni, Linda og Malene

Tlf. Sat. 23933926