Vuggestuen april 2021

Små Lærker:

Vi har sagt farvel til Freya og Augusta som startede hos store lærker den 1. marts og så skal vi også sige farvel til Mikkel som starter hos store lærker den 1. april.

Derudover byder vi velkommen til Saga, Emil, Malthe, Savannah og deres familier.

Vi vil fortsat arbejde med temaerne forår og udeliv. Vi vil bl.a. lave noget fint forårspynt, både til stuerne og til legepladsen.

Skovlærkerne: Vi vil bestræbe os på at komme ud på legepladsen i det omfang det er muligt.

Vi har mange små børn er det ikke alle der deltager i formiddags aktiviteterne, da de sover formiddagslur.

Selvom det er begyndt at blive lidt varmere i vejret, kan jorden stadig være kold og da mange af vores børn ikke kan gå, opfordre vi til at de får ekstra varmt tøj med.

Sanglærkerne: Da vi her i april måned modtager 3 nye børn på stuen, vil vi prioritere indkøring af de nye børn over større projekter, der nedprioriteres og laves i det omfang det er muligt.

Vi vil forsat bestræbe os på at være mere ude på legepladsen. Derfor ser vi gerne at alle børn har overtøj med til vind og vejr, huer, vanter, støvler.

Da årstiderne er ved at skifte og temperaturen kan svinge mellem kold og varm, opfordre vi til at børnene har både termotøj, regntøj samt flyverdragt med, så vi er dækket ind til forårets lunefulde vejrskifte.

Det er dejligt at I er så gode til at give mundtlig besked om hvorvidt jeres barn holder ferie/fri, men vi vil gerne opfordre til at I også skriver inde på Tabulex når barnet holder ferie/fri og at I skriver et afhentningstidspunkt de dage de kommer.

Det kan nogle gange være lidt svært at finde ud af hvilken madpakke, bluse/bukser eller sut der tilhører hvem, så vi vil gerne opfordre jer til at skrive navn i/på alt.

D.12.04 vender Marguerithe tilbage fra barsel på Sanglærkerne, Mia som er i Marguerithes barselsvikariat forsætter i huset sommeren over.

Store Lærker:

Velkommen til Mikkel og hans familie som starter hos Store Lærker.

I april måned har vi udeliv med de ældste børn på stuen, og det er Alfred, Nora, Mason, Lærke, Alma, William og Jax. Udelivsturene starter op onsdag d.14.04 og der er mødetid senest kl.9:00. Medbring meget gerne turmadpakker, det vil sige uden ”smatmadder” og noget det kan spises ude i det grønne. På disse ture har vi fokus på krop og bevægelse, altså øve os i at gå i hånd 2 og 2 på række, og vi skal løbe, hoppe, gå baglæns m.m. Og så skal vi dufte, hører og mærke foråret.

I april starter vi også musikforløb op med Merethe fra Slagelse musikskole. Det bliver fra tirsdag d. og  børnene bliver delt op i 2 grupper og hver gruppe får 6 gange. Vi vil bestræbe os på at holde afstand til Merethe så vidt det er muligt, men hvis der er nogle af jer der ikke er tryg ved musikforløbet så sig endelig til på stuen.

Vi øver stadig selvhjulpenhed, og har fokus på at børnene selv kan åbne det de har med i madpakken, også snacks.

Husk at melde ind på Tabulex når dit/jeres barn har fri eller er syg. Det har en stor betydning for hvordan vi kan planlægge dagen (ex kan vi gå en tur eller kommer der flere børn?).

Vi spiser kiks/knækbrød hver dag kl.08:30 og har samling lige herefter. Børnene skal afleveres lidt før kl.08:30 eller efter kl.09:00 hvis det er muligt. Det er svært for nogle børn at komme midt i det hele, samtidig med at det forstyrre de andre børn da det skaber lidt uro.