Vuggestuen oktober 2021

Små Lærker Fælles:

Det næste stykke tid vil vi lave aktiviteter på tværs af sanglærkerne og skovlærkerne.

Tirsdag: Kreadag

Onsdag: Turdag

Fredag: Rytmikrummet

I uge 41 har vi sundhedsuge. Der skal vi øve os i at vaske hænder og vi skal smage på forskellige grøntsager. Derudover skal vi lave forskellige bevægelsesaktiviteter, danse/bjørnegymnastik og bruge en masse rekvisitter fra rytmik og lege med bolde.

Fredag i uge 41 holder vi forældrekaffe fra 14.00 til 15.30 og det kræver ikke tilmeldelse.

HUSK at skrive afhentningstid på Aula.

Vi er gået en koldere tid i møde, derfor er det vigtigt at børnene har tøj med til at kunne komme på legepladsen.

Skovlærker:

Til morgensamling snakker vi hver dag om hvem der er kommet, er syge eller har fridag. Vi øver os samtidig i at finde ud af hvor hinanden sidder og synger ”Drala” ved hvert barn.

Vi vil fortsætte med at snakke om bondegårdsdyr og hvad dyrene siger.

Derudover øver vi selvhjulpenhed. Så børnene må gerne have bløde bukser på, som de selv kan øve at tage af og på.

Sanglærker

Her i oktober er der halloween, så vi vil lave lidt pynt at hænge op på stuerne. Da vi lige nu har mange små, vil vi prioritere mere tid til at være på gulvet sammen med børnene hvor vi vil lege, og lave aktiviteter i det omfang det er muligt. 

Store Lærker:

Vi har sagt farvel til Bahar og Nur som er startet i børnehaven, og byder Elias og hans familie velkommen hos Store Lærker.

I oktober har vi fokus på sanserne, og har opdelt ugerne efter hver sans.

Uge 40:  Her arbejder vi med høresansen, og bruge ørerne til at genkende hverdagslyde: bil, tog, en dør der lukker, en saks der klipper m.m.

Uge 41: Det er sundhedsugen så vi skal smage og dufte til forskellige frugter, grønsager og hvad vi nu kan finde på. Samtidig vil vi til samling lave forskellige bevægelseslege så som islandske heste, faldskærmen, jeg gik mig over sø og land og Sigurds bjørnegymnastik.

Uge 43: Her er det føle og se sansen. Vi skal klippe kogt pasta, gå på cornflakes, lave hånd og fodaftryk ( som spøgelse i anledning af halloween), lave føleposer, og lege ”Kims leg”.

Fredag d.15.10 vil vi gerne byde jer på forældrekaffe mellem kl.14.15 – 15.30. Vi håber at der er mange af jer der har mulighed for endelig at komme ind på stuen igen og hygge lidt med os. Vi byder på kaffe, the, saft og lidt at spise.

Efteråret er nu over os, så derfor er det tid til en tynd hue og termotøj på rummet.

I uge 42 skal vi have malet vores garderobe (vægge og loft) samt trappen op. Børnenes skiftetøj kommer derfor til at være i baljer i en periode. I november kommer der nye garderober til os, og det ser vi frem til. 

Husk at pr.1.oktober går vi over til AULA, og derfor skal i alle bruge denne platform. Gå ind på Aula.dk med jeres nem-id og opret jeres egen kode.

 

Mange Hilsner

Personalet fra Små og Store Lærker