Vuggestuen

0-3 år og en god start

Lærkereden består af 36 børn, som er fordelt i to grupper med fire fast tilknyttet primærpersoner i små lærker og tre primærpersoner i store lærker. I vuggestuen tager vi altid udgangspunkt i det enkelte barns behov.
Små lærker er som det øvrige hus funktionsopdelt og består af to rum som grundlæggende skal være rare og udviklende at opholde sig i.
 
Det ene rum er en spise/hyggestue, hvor børnene spiser, sidder og tegner, lægger puslespil eller blot sidder i sofaen og langsomt vågner efter en lur eller måske kigger lidt på stuens iPad.
 
Det andet rum er bygget op efter rum i rum princippet, således at børnene har flere muligheder inden for et og samme rum. Det er med til at skabe tryghed, intimitet, overskuelighed og følelsen af at man godt kan lege/være alene. Rummet består af en læse/hyggekrog, hvor man kan få læst historie eller kigge i en bog, mens man slænger sig på en madras med masser af puder samt et stort legehjørne med LEGO, BRIO, biler, dukker, dukkevogne, gåvogne, træklodser samt en stor hængekøje / sansegynge, hvor man også har mulighed for at slænge sig.

Store lærker

Store lærker, der skal du ned ad trappen og du kommer til vores store garderoberum. Selve stuen består af to rum hvor der er god plads til udfoldelse på alle tænkelige måder. Første stue er spisestue hvor der også kan lægges puslespil, tegnes og i øvrigt være kreative på mange måder. Den bagerste stue er et stort legerum hvor dukkekrogen også er placeret. Det er også her de børn der har behov for det sover i middagsstunden.
 
Den store lærk er fra ca. 2 år og har brug for lidt større udfordringer end den lille lærk.
Her bruger vi blandt andet den store legeplads og lige udenfor døren har vi et dejligt lukket uderum. Bevægelse er et væsentligt element i Sydbyens dagligdag, derfor bruger også vores rytmikrum i hverdagen.
Vi har prioriteret rum, plads og udfoldelsesmuligheder inde som ude. Det er derfor vigtigt at være tæt på børnene, så de får en hverdag så tryg som mulig i lærkereden. Derfor er små grupper et af nøgleordene i vores arbejde med børnene. Her igennem har barnet selv mulighed for at vælge hvem det vil være sammen med, og dermed skabe relationer til andre børn.

Vi vægter at komme ud af huset, så børnene oplever hvad der foregår i verden omkring dem. Det er hvad enten turen går i teatret, på biblioteket eller en gåtur til et af de mange grønne områder i nærmiljøet.

Vi benytter i høj grad også husets øvrige faciliteter.

Men vuggestuen er også en dag fuld af genkendelige begivenheder eksempelvis samling, bleskift, madpakker, vaske hænder og at blive puttet til en lille lur.
Vi vægter at overgangen fra små til store lærker bliver en glidende overgang og derfor tager vi på besøg hos hinanden. Det samme er gældende når store lærker skal i børnehaven - Den røde tråd skabes!

En typisk dag i Lærkereden:

  • Kl. 6.00 – 7.30, tilbydes der morgenmad i cafeen.
  • Kl. 7.30, åbner Lærkereden og store lærker går på egen stue kl. 8.00.
  • Kl. 8.30  Samling og der tilbydes små lærker et mellemmåltid.
  • Kl. 9.00, har store lærker samling hvor der tilbydes et mellemmåltid.
  • Kl. 10.30/11.00, begynder vi at spise madpakker.
  • Kl. ca. 12.00, er de børn puttet som skal sove.
  • Kl. 14.00, Eftermiddags måltid/frugt.
  • Kl. 16.00, går de sidste vuggestuebørn ind i børnehaven
  • Kl. 18.00, Sydbyen lukker (fredag kl. 17.00).