Dokumentation

Se hvad vi laver

Dokumentation er en integreret del af vores hverdag og viser sig på mange måder. Den umiddelbare dokumentation af en tur eller aktivitet findes på tavlen i gangen eller ved stuen. Det er korte beskrivelser, gerne krydret med billeder, som hurtigt kommer op. 

Der er mange børn som "aldrig laver noget", når forældrene interesseret spørger ind til dagens oplevelser. Med udgangspunkt i beretningerne fra tavlen kan forældre stille spørgsmål og hjælpe lidt på vej, og på den måde får børnene måske sat ord på en særlig oplevelse. 

Når vi har et projekt kørende er det en lidt anden form for dokumentation som vi bruger - den er mere bearbejdet og beregnet på at give et dybere indblik i de pædagogiske processer og overvejelser. Her forsøger vi at beskrive, hvordan ideen opstod og udviklede sig til handling.

Denne dokumentation er oftest at finde i cafeen i en længerevarende periode. 

Vores erfaring fortæller os at børnene er meget glade for denne dokumentation - lige fra de allerførste kommentarer som det ny ophængte og til de små " kan du huske stunder", som de senere har sammen med vennerne.

Denne dokumentation er ikke kun ord og billeder Børnene producerer mange ting, som for eksempel bliver udstillet i vores glasskabe. Der bliver "værket" så stolt fremvist og høster den rette beundring, inden det tages med hjem. 

Vi bruger også videooptagelser ved særlige lejligheder for eksempel koloni og dimission. Optagelserne fremvises for børn og voksne ved små hyggelige arrangementer. 

Vi laver handleplaner for det enkelte barn for hele tiden at vide, hvor barnet er i sin udvikling, og disse handleplaner danner grundlag for forældresamtalerne. Barnets kuffert, fødselsdagsinterview og førskoleinterview er med til at dokumentere barnets liv i institutionen.

Siden er sidst opdateret 26. februar 2016