Kyssesyge

Kyssesyge (mononukleose) kan ikke behandles

Kyssesyge skyldes en betændelse med et virus og ses især hos børn under 5 år. Langt de fleste forældre opdager slet ikke, at barnet har kyssesyge, fordi barnet ikke bliver særligt sygt. Typisk ligner kyssesyge en almindelig forkølelse med lidt feber og klager over, at det gør ondt i halsen. Kyssesyge kan ikke behandles. Barnet kan kun få sygdommen én gang i sit liv.

Symptomer

Spænder fra almindelig forkølelse til en svær halsbetændelse. Det mest almindelige er, at kyssesyge viser sig som en almindelig forkølelse. I sjældne tilfælde bliver barnet mere syg med høj feber, stærke halssmerter og hævede lymfekirtler. Almindelig smertestillende og febernedsættende medicin kan lindre, men har du mistanke om kyssesyge bør du kontakte lægen.

Smitte

Sygdommen smitter med spyt og kan overføres til barnet ved kys, legetøj eller drikkekrus med spyt. Et barn med kyssesyge kan smitte andre børn i op til måneder efter, at sygdommen er startet. der går mellem 3 til 8 uger fra et barn er blevet smittet, til det bliver syg.

Varighed

Fra 1 uge til 3 uger afhængig af sygdommens forløb.

Tilbage i Sydbyen

Barnet kan modtages når det er rask. Det vil sige, at barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at det kræver særlig pasning.