Lus

Vi ønsker at udrydde lus, og du kan hjælpe til

Hovedlus er børnefamiliernes og institutionernes skjulte plage! 

Det er muligt at have lus i flere uger uden at opdage det. Så længe der er lus kan andre blive smittet. Derfor kan der hurtigt blive mange smittede børn i en daginstitution før luseangreb bliver konstateret. Derfor er det vigtigt, at forældrene holder et vågent øje med børnene. 

Det anbefales at man checker sit barn (børn) for lus hver uge - gør det til en vane!

Hvad gør du?

Konstaterer du lus hos dit barn eller i hjemmet i øvrigt, skal du straks meddele dette til institutionen. 
Du har pligt til straks at påbegynde behandling. Denne skal følges op i henhold til produktvejledning. Der findes mange mere eller mindre effektive midler, men spørg på apoteket. 

Børn der er i behandling må gerne møde op i institutionen. 

Bemærk at til små børn under 2 år, må du ikke anvende shampoo. Her er kun en mulighed... TÆTTEKAMMEN! 

Vi sætter en seddel op således, at alle forældre i børneinstitutionen Sydbyen tjekker sit barn med en tættekam ligeså snart, de er kommet hjem. Du skal tjekke dit barn hver dag i flere uger for at have helt styr på lusene. 
Vi kan godt forstå, at du ved gentagne tilfælde er nær ved at opgive. Men bliv ved, det er det eneste, der hjælper! 

Hvad gør vi?

Opdager personalet lus på et barn, vil vi kontakte forældrene, så du har mulighed for at indkøbe shampoo eller evt. hente barnet i institutionen og straks påbegynde behandling. Apoteket kan altid give dig god information, og hjælpe dig med at finde den mest effektive behandling.

Personalet vil ved flere tilfælde tjekke alle børn for lus. 

Har du brug for råd og vejledning kan du altid kontakte en sundhedsplejerske, som meget gerne vil hjælpe dig. Institutionen kan eventuelt være behjælpelig med kontakt.