Traditioner

Vi værner om traditionerne

Vi er bevidste om den danske kultur på mange måder i dagligdagen.

I bevægelse, drama og musik hvor vi blandt andet lægger vægt på, at børnene lærer de gamle sange og sanglege, som vi voksne kender fra vores barndom. 
Også vore grundlæggende værdier – værdiordene, bygger på de omgangsformer som er vigtige i vort samfund. 

Institutionen skal være med til at videregive den kulturarv, der også ligger i traditionerne omkring højtiderne. Det skaber et fælles grundlag for samvær mellem børn og voksne. 

Dermed ikke sagt at vi er os selv nok. Nej, det er vigtigt at børnene også får et indblik i andre kulturer og andre måder at leve på. Kun med dette for øje, skaber vi børn med et åbent sind, respekt og tolerance. 

Mange traditioner

- nogle mere synlige end andre.

Jul

En af de meget synlige traditioner er julen. 
I Sydbyen juler vi rigtig meget, og det starter faktisk allerede i november måned, i november hentes juletræerne i skoven. Så kan vi bare hygge i hele december måned. Sydbyen er virkelig pyntet op til jul, og i december er der julehistorier, og så synger vi de gode gamle julesange. Vi har en dejlig julefrokost med traditionsrig mad. Alle deltager i en julegudstjeneste i Antvorskov Kirke hvor Satellitten laver et krybbespil, men vi glemmer ikke den store julefest sidst i december, med dans om juletræet, risengrød og måske endnu et besøg af julemanden - hvis vi er heldige. En dejlig måned som også er afslutningen på et helt år. 

Fastelavn

Fastelavn er dagen hvor alle er udklædte. Vi slår katten af tønden, spiser fastelavnsboller og hvad der ellers hører til sådan en dag. Festlig dag med hygge og underholdning. 

Påske

Ja, her skal der klippes gækkebreve i alle størrelser og faconer. Vi maler også æg, laver små kyllinger og ellers alt det der hører påsken til. 

Skt. Hans

Skt. Hans-festen er også meget traditionsrig. Heksen sendes til Bloksbjerg fra bålpladsen og vi synger de kendte bålsange. 

Fødselsdag

En tradition er også Sydbyens fødselsdag. Den fejres naturligvis. Sydbyens fødselsdag er primært for børnene, så det er dem, vi fester sammen med hele dagen. 
Men fødselsdage, ja dem har vi mange af. Hvert barn fejres når det har fødselsdag. Vi synes, det er en meget vigtig dag for hver især. Her er barnet i centrum.

Afslutningsfest

Børnehavebørnene skal på et tidspunkt flytte i Satellitten. Derfor holder vi i børnehaven en afslutningsfest for disse børn. Når børnene så skal i skole er der også anledning til en festdag, nemlig dimissionen. 

Hele året byder således på festdage, og disse er som nævnt en vigtig del af børnenes dannelse, og det er helt i Sydbyens ånd